navigatie overslaan

Op onze recreatieparken kunnen mensen ontspannen, ontmoeten, recreëren en bewegen.

De recreatieparken in Twente bieden een levendige en veelzijdige verzameling van bestemmingen. Deze parken bieden een uitnodigende combinatie van natuurlijke pracht, recreatieve voorzieningen en ontspanningsmogelijkheden, waardoor ze aantrekkelijke bestemmingen zijn voor zowel lokale bewoners als bezoekers van buiten de regio.

Het Hulsbeek, Het Rutbeek en Het Lageveld worden door de inwoners van Twente en bezoekers zeer hoog gewaardeerd. De ‘eigen Twentenaren’ (uit álle gemeenten) vormen de belangrijkste bezoekersgroep. In 2022 maakten in totaal 1,5 miljoen mensen gebruik van de drie parken. Zij zijn heel tevreden over de laagdrempelige toegankelijkheid, beheer en onderhoud, zo blijkt onder andere uit de publieksenquête, die in 2023 is gehouden. Ook het gebruik als festival locatie wordt door de bezoekers hoog gewaardeerd. Zij vinden ook dat de parken een substantiële positieve bijdrage leveren aan het wonen en leven in Twente.

Het Hulsbeek

Het Hulsbeek is een prachtig recreatiegebied vol waterpret, sportieve activiteiten en mooie natuurlijke landschappen. Geniet van bos, waterpartijen met stranden en ligweiden, heidevelden, vennetjes, weilanden en recreatieve voorzieningen. Met 230 hectare is het het grootste landschapspark in de regio!

Meer informatie >

Het Rutbeek

Het Rutbeek is een populaire plek voor mensen die op zoek zijn naar actie en avontuur, geschikt voor alle leeftijden. Het biedt een scala aan mogelijkheden. Ook biedt het Rutbeek prachtige natuurlijke omgevingen waar wandelaars en natuurliefhebbers van kunnen genieten!

Meer informatie >

Het Lageveld

Het Lageveld is een onvergetelijke plek met waterplezier, outdoor activiteiten en een prachtige natuur. Het park bestaat uit een recreatieplas met zonneweiden, grasland en bos.
Een recreatieplas voor kinderen is altijd een hit, dat maakt dat recreatiepark Het Lageveld uitermate geschikt is voor sport- en spelactiviteiten met kids!

Meer informatie >