navigatie overslaan

Project

De oudste skatebaan van Europa, de Snakerun op Het Hulsbeek, dreigt te verdwijnen. Dat laten we natuurlijk niet gebeuren! Daarom gaan we samen met Stichting Hulsbeek Urban Sports aan de slag!

Er is hard gewerkt...

Vrijwilligers hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan de vernieuwing en renovatie van de skatebaan op Het Hulsbeek. We hebben wat mooie actiefoto's op een rij gezet.

omschrijving
omschrijving

omschrijving
omschrijving

omschrijving
omschrijving

omschrijving
omschrijving

Kom ook op de derde onderhoudsdag!

Goed nieuws voor alle skatebaanliefhebbers: er staat weer een onderhoudsdag op 15 juni gepland om de skatebaan van Het Hulsbeek op te knappen! We nodigen zoveel mogelijk vrijwilligers uit om mee te helpen en samen de baan in topconditie te brengen.

Tweede onderhoudsdag gepland

De tweede onderhoudsdag voor het opknappen van de skatebaan, de Snakerun, op Het Hulsbeek staat in teken van het dichten van de gaten met een primer en het smeren van een speciale coating. De Stichting hoopt weer op zoveel mogelijk vrijwilligers!

Onderhoudsdag succesvol verlopen

De eerste onderhoudsdag zit erop. Vrijwilligers en betrokkenen hebben geholpen met het onkruid verwijderen, het schoonmaken van de baan en het verwijderen van losliggend materiaal.

omschrijving
omschrijving

omschrijving
omschrijving

omschrijving
omschrijving

omschrijving
omschrijving

Stichting Hulsbeek Urban Sports roept op

Stichting Hulsbeek Urban Sports wil groots onderhoud gaan plegen aan de skatebaan op 1 juni 2024 en roept vrijwilligers op om mee te helpen.

Lees hier het krantenartikel

Skatebaan veelvuldig gebruikt bij evenementen

De Snakerun was jaren de thuisbasis van verschillende skateboardevenementen. Deze skatebaan was een belangrijke trekpleister voor zowel amateurs als professionele skateboarders. Er werden regelmatig diverse evenementen en wedstrijden georganiseerd voor skateboarders van alle niveaus. Zo konden deelnemers en toeschouwers genieten van de unieke combinatie van sport en natuur​.

Tijden zijn veranderd. De 45-jarige baan verkeert in zo’n slechte staat dat er nauwelijks nog gebruik van wordt gemaakt. Stichting Hulsbeek Urban Sports luidt de noodklok en wil dit niet laten gebeuren. Daarom pakken ze het grootschalig aan met groot onderhoud.

Stukje geschiedenis

De Snakerun op Het Hulsbeek in Oldenzaal is een bijzondere locatie in de geschiedenis van het skateboarden. Deze skatebaan, die in 1978 werd geopend, staat bekend als de oudste skatebaan van Europa. Het ontwerp van de Snakerun biedt een unieke ervaring voor skaters dankzij zijn slingerende vorm, die lijkt op het pad van een slang, wat uitdagend en plezierig is om te berijden. Het Hulsbeek, met zijn rijke recreatieve voorzieningen, biedt een ideale omgeving voor skaters van alle niveaus om deze historische baan te verkennen en te genieten van de natuur en de activiteiten in het park​.