navigatie overslaan

Project

Zonde om het bij een klein blokje om te laten. Wandelkaart Twents Blokje Om bestaat uit 300 kilometer aaneengesloten wandelplezier en wordt nog mooier...

Wandelkaart is klaar voor de herdruk

De laatste tekstuele wijzigingen zijn doorgevoerd en de wandelkaart is klaar om naar de drukker te gaan.

Wandelkaart Twents Blokje Om wordt aangepast...

omschrijving
omschrijving

Wat zijn de verbeteringen?

  • De lay-out van de kaart is verbeterd voor het makkelijker volgen van de route op de kaart.
  • De Boeskoolroute is toegevoegd aan de kaart
  • De startpunten zijn beter zichtbaar gemaakt op de kaart en in een duidelijk kader gezet.
  • Er zijn etappes toegevoegd op de kaart. Dit betekent dat wij alvast voor jou(korte) etappes van het Twents Blokje Om hebben uitgestippeld, zodat dat je niet alles in één keer hoeft te lopen én zelf niet na hoeft te denken!

Alle aanpassingen worden natuurlijk ook online doorgevoerd.
Bekijk hier de website van Twents Blokje Om voor meer informatie.
www.twentsblokjeom.nl

Omleiding deel Trambaanroute definitief

De omleiding van het deel van de Trambaanroute is inmiddels de definitieve route geworden.

Populaire wandelkaart krijgt een upgrade

De wandelkaart Twents Blokje Om is een groot succes is gebleken. Dat verdient een upgrade! We zijn achter de schermen hard aan het werk om de wandelkaart te vernieuwingen, aangezien er in het veld diverse aanpassingen zijn geweest. Hopelijk kunnen we in 2024 de nieuwe kaart presenteren.

Deel Trambaanroute omgeleid

Een geplaatste afrastering bij Denekamp zorgde voor een afsluiting van het wandelpad van de Trambaanroute. Als gevolg hiervan heeft onze buitendienst een omleiding geplaatst. We hopen in de toekomst met goed nieuws te kunnen komen over de definitieve status van deze mooie route. Tot die tijd adviseren we om de omleiding te volgen, ook al is deze minder fraai. De omleiding is te herkennen aan de welbekende gele omleidingsstickers.

Let op! Op de website van Visit Twente is de oorspronkelijke route te downloaden, maar die wijkt af van de bepijlde route in het veld! Dit heeft te maken met de omleiding.

Vijfde route: de Boeskoolroute uitgerold

De Boeskoolroute is een feit! De vijfde en laatste wandelroute van de populaire wandelkaart Twents Blokje Om is uitgerold en te bewandelen. Deze bundeling van 300 kilometer aan themaroutes in Noordoost-Twente is een groot succes gebleken we hopen met de uitrol van deze laatste route op nog meer positieve reacties!

Het ontstaan van de wandelkaart Twents Blokje Om

Het begon als subsidieproject in samenwerking met Twente Marketing, Toerist info Tubbergen, Dinkelland, Ootmarsum, Losser, Borne en Oldenzaal en hun gemeenten. De Twents Blokje Om kaart is een apart ontwikkelde kaart gericht op het thematisch wandelen. Aan de hand van de paaltjes in het veld en deze wandelkaart kun je 300 kilometer wandelen in Noordoost-Twente. Over stuwwallen. Dwars door beekdalen. Dat hoeft zeker niet in één keer. Je kunt ook delen van het “blokje om” lopen. In een weekend, als dagtocht of tijdens een ochtend of middag in je vakantie met het gezin. Het Twents Blokje Om bestaat uit vijf routes die afzonderlijk te wandelen zijn.