navigatie overslaan

Project

Almelo, altijd wat te doen. Routenetwerken Twente en de gemeente Almelo werken samen om te investeren in de wandel- en fietsroutes in en rondom Almelo.

Aanpassingen gereed wandelroutes

De aanpassingen in de bewegwijzering van de wandelroutes in Almelo zijn klaar. Het startpunt is nog niet voorzien van een nieuwe folie, dit zal zo snel mogelijk gebeuren.

Uitrol van de Kunstroute, Erfgoedroute en Waterpadroute

omschrijving
omschrijving

De buitendienst is bezig met het aanleggen van de bewegwijzering van de Kunstroute, Erfgoedroute en Waterpadroute in Almelo. Dit gebeurt met de nieuwe bewegwijzering. Net als bij het Fietsnetwerk Twente kun je als het ware zelf de route aan elkaar knopen. De pijlen voeren je naar knooppunten (in Twente keuzepunten genoemd, die geplaatst zijn op kruispunten of splitsingen van paden en wegen.
Voor Wandelnetwerk Almelo-Oost lopen er nog besprekingen met de terreineigenaren.

Wat is kleuren en keuzepunten wandelen?

Lees hier meer

Wandelnetwerk Aadorp & Schelfhorst

Startpunt Aadorp is voorzien van een extra ommetje genaamd 'de Meulenbeltroute' (9,5 km). Dit is de blauwe route en vormt de verbinding tussen Aadorp en Almelo. Startpunt Schelfhorst is ook voorzien van een extra ommetje genaamd 'rondje Schelfhorst' (6,5 km) en heeft de paarse kleur gekregen.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen

Er is inmiddels al heel wat in gang gezet. Hieronder een kort overzicht:

AFGEROND: Wandelnetwerk Aadorp & Schelfhorst -> realisatie van twee nieuwe ommetjes
IN AANLEG: Wandelnetwerk Almelo-Centrum -> Kunstroute, Erfgoedroute en Waterpadroute
IN ONTWERP: Wandelnetwerk Almelo-Oost & revisie Fietsnetwerk Almelo-Centrum
IN ONDERZOEK: MTBroute Almelo, eventueel Gravelbikeroute & hardlooproutes

Constructieve samenwerking en plannen met de gemeente Almelo

Gemeente Almelo heeft een substantiële investering gedaan in wandel- en fietsroutes en daar zijn we als Routenetwerken Twente heel blij mee! Met deze investering wordt niet alleen de beleving van de stad verrijkt, maar heeft draagt ook bij aan het creëren van een omgeving waarin zowel de Almeloër als de toerist op fantastische wijze kennis kan maken met al het moois dat Almelo te bieden heeft. En het mooie is: we zijn nog lang niet klaar. Vanuit de samenwerking wordt er de komende jaren nog volop geïnvesteerd in Almelo, met als doel om de bezoekers te laten genieten van de prachtige plekken die de stad rijk is. Samen realiseren we iets moois!