navigatie overslaan

Project

Nieuw! Plan je eigen wandelroute langs wandelknooppunten (keuzepunten) net als bij het Fietsnetwerk. Het bestaat al in andere delen van Nederland en vanaf 2024 nu ook in Twente!

Waterpadroute Almelo nu ook volgens de nieuwe bewegwijzering

omschrijving
omschrijving

Wandelen in Twente is nu nog makkelijker dankzij het wandelen via de pijlen en de nieuwe keuzepunten! Maar hoe ziet dat er eigenlijk uit in het veld? Ontdek het zelf en geniet van de prachtig bewegwijzerde routes door het adembenemende Twentse landschap. Trek je wandelschoenen aan en ervaar de vrijheid van keuzepuntwandelen!
Bij de Waterpadroute in Almelo kom je deze nieuwe bewegwijzering al tegen.

Wandelroutes langzaam aangepast in heel Twente

Ben je nieuwsgierig naar waar de nieuwe bewegwijzering inmiddels is uitgerold? Bekijk onderstaande projecten:

De eerste wandelpaal in nieuwe stijl!

omschrijving
omschrijving

De eerste wandelpaal nieuwe stijl is geplaatst bij keuzepunt D45 in Manderveen. Het nieuwe wandelen op kleuren en keuzepunten is een feit! Hiermee plan je straks dus zelf routes aan de hand van kleurenpijlen en/of keuzepunten.

Op naar de volgende...

Nieuwe bewegwijzering alvast mee in nieuwe projecten

Inmiddels houden we al volop rekening met de nieuwe bewegwijzering. Zo nemen we bij de uitrol van nieuwe en toekomstige projecten deze vorm van bewegwijzering gelijk mee. Wil je weten waar je de nieuwe bordjes kunt tegenkomen? Dit is in Almelo, Manderveen, Enschede (Kennispark Twente/UT-terrein) en Rijssen-Holten.

Nieuwe bewegwijzering in heel Twente!

omschrijving
omschrijving

Er is veel vraag naar. Zelf een eigen wandelroute kunnen plannen langs wandelknooppunten. Net als bij het Fietsnetwerk Twente kun je als het ware zelf de route aan elkaar knopen. De pijlen voeren je naar knooppunten (in Twente keuzepunten genoemd, die geplaatst zijn op kruispunten of splitsingen van paden en wegen. Op de keuzepuntpalen, komt naast het keuzepuntnummer zelf en de verschillende kleurpijlen, ook de richting naar het eerstvolgende keuzepuntnummer. Een dergelijk wandelnetwerk bestaat al in andere delen van Nederland en wordt vanaf 2024 nu ook uitgerold in Twente!