navigatie overslaan

Project

Primeur: eerste hardlooproutes in Noordoost-Twente! Per 1 mei 2024 zijn er drie bewegwijzerde hardlooproutes in Reutum! Lees hier meer over dit leuke project.

Primeur: eerste hardlooproutes in Noordoost-Twente!

Als Routenetwerken Twente zijn we extra trots, want met deze routes hebben we de primeur van de eerste hardlooproutes in Noordoost-Twente te pakken! De bewegwijzering van deze hardlooproutes zijn op de vertrouwde paaltjes van het Wandelnetwerk te vinden.

omschrijving
omschrijving

omschrijving
omschrijving

Persmoment en opening themapaneel Dom Verdan Loop

Op woensdag 1 mei werd het themapaneel van de Dom Verdan Loop onthuld op het Kuierplein in Reutum. Dit paneel biedt informatie over de Dom Verdan Loop in het Nederlands, Duits en Twents en symboliseert de officiƫle erkenning van de 'nieuwe' routes in Reutum. In de lokale krant Op en rond de Essen is een stukje geschreven over de opening van het themapaneel.

Lees hier het artikel

Ontwikkelingen

De buitendienst is hard aan het werk om de bewegwijzering voor de opening op 1 mei 2024 in orde te maken. Het themapaneel 'Dom Verdan Loop' wordt eind april geplaatst. Met de drie routes kunnen hardlopers straks hun passie voor hardlopen combineren met het ontdekken van de prachtige natuur.

Voor iedereen beschikbaar

'In de stilte van de vroege ochtend op een sportieve manier genieten van de serene rust in de ontwakende natuur. Het kan, tijdens de Dom Verdan Loop, een speciaal (hard)loopevenement in en rondom Reutum.

Met het initiatief voor permanente bewegwijzering zijn de routes ook buiten dit (hard)loopevenement te volgen. De permanente bewegwijzering stimuleert zowel de lokale bevolking als bezoekers om actief te genieten van de prachtige natuur en cultuur van Reutum en haar omgeving.

Dom Verdan Loop

De Dom Verdan Loop is een initiatief van een groep Reutummers en is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met ruim 1.000 deelnemers. De Stichting Dom Verdan zoals het inmiddels heet, organiseert de 'Dom Verdan Loop' met de afstanden 5 km, 10 km en de halve marathon. In 2024 voor de tiende keer, een jubileumeditie!

Dankzij een financiƫle bijdrage kan de Stichting nu Routenetwerken Twente de opdracht geven om de drie routes permanent te bewegwijzeren.