navigatie overslaan

Project

Recreatieschap Twente vindt het belangrijk dat kinderen in de natuur heerlijk kunnen spelen. Daarom wordt op recreatiepark Het Lageveld ruimte gemaakt voor de aanleg van een nieuwe natuurlijke speeltuin.

Natuurlijk spelen toolkit is klaar voor de basisscholen!

Afgelopen week hebben wij onze 'natuurlijk spelen toolkit' rondgebracht bij negen scholen rondom Wierden. Met de opdracht om hun wildste fantasie├źn op papier te zetten. Van een kabelbaan tot waterattractie en glijbaan. Alles kan en mag! We nemen zoveel mogelijk van deze idee├źn mee in de ontwikkeling van de nieuwe speeltuin bij ons op Het Lageveld.

Presentatie nieuwe speeltuin pakt goed uit

Inmiddels is het plan rondom de nieuwe speeltuin van Het Lageveld gepresenteerd aan alle directeuren van de Wierdense scholen. En met succes, want de betrokken scholen willen met genoegen meedenken en meewerken! We horen natuurlijk graag wat de scholen zelf willen, maar ook wat de kinderen willen. Daarom gaan we de Kindpanels bevragen per school. De kinderen uit het Kindpanel kunnen hun mening geven over het ontwerp en wat zij graag willen zien terugkomen in de nieuwe speeltuin van Het Lageveld.

Persbericht over de nieuwe speeltuin in De Wiezer

In de lokale krant van Wierden, De Wiezer, is een artikel geschreven over de ontwikkelingen van recreatiepark Het Lageveld.

Wie kunnen dat beter dan kinderen zelf!

Met dit project willen we graag kinderen de kans geven om mee te denken en mee te beslissen over de inrichting van onze nieuwe speeltuin. De speeltuin is er straks immers voor hen! Daarom gaan we in de komende periode alle basisscholen in de omgeving van Wierden benaderen om zo basisschoolkinderen te betrekken bij dit nieuwe project. We hopen natuurlijk op een zo groot mogelijke bijdrage!

Een nieuwe, uitdagende en natuurlijke speeltuin

Op recreatiepark Het Lageveld willen we een nieuwe, uitdagende en natuurlijke speeltuin aanleggen. De huidige speelvoorzieningen zijn verouderd en kunnen dus een flinke opknapbeurt gebruiken. Met dit project kunnen we het natuurlijk spelen bevorderen en het hele jaar rond meer kinderen aantrekken naar het prachtige Het Lageveld.

omschrijving
omschrijving

omschrijving
omschrijving

Hoe stimuleert natuurlijk spelen de ontwikkeling van kinderen?

Kinderen zitten al zoveel binnen, daarom is het goed om buiten te spelen in een natuurlijke omgeving. Natuurlijk spelen draagt bij aan de ontwikkeling op cognitief, lichamelijk en natuurlijk vlak. Hoog tijd om meer buiten te gaan spelen in een natuurlijke omgeving! Want spelen in de natuur is niet alleen leuk, het is ook gezond!