navigatie overslaan
Primeur

Eerste hardlooproutes in Noordoost-Twente!

  • 2 minuten leestijd
  • 201 x bekeken

Routenetwerken Twente presenteert met trots de eerste hardlooproutes in Noordoost-Twente! In samenwerking met de Stichting Dom Verdan Loop zijn de drie afstanden; 5 km, 10 km en de halve marathon van de Dom Verdan Loop in Reutum permanent bewegwijzerd.

"Deze nieuwe routes zullen niet alleen fysiek worden aangegeven, maar ook online worden gepresenteerd op de website van Routenetwerken Twente, waardoor ze gemakkelijk te vinden en te volgen zijn voor zowel lokale bewoners als bezoekers van buiten de regio." - Han van den Heuvel, regisseur bij Routenetwerken Twente.

Op 1 mei 2024 werd het themapaneel Dom Verdan Loop onthuld door wethouder Hilde Berning-Everloop van gemeente Tubbergen. Hiermee zijn de routes officieel uitgezet en hebben we de primeur van de eerste hardlooproutes in Noordoost-Twente te pakken!

Nieuw themapaneel

Dit themapaneel voorziet bezoekers van uitgebreide informatie over de Dom Verdan Loop. En het markeert een mijlpaal voor de Dom Verdan Loop, die dit jaar haar jubileumeditie viert.

Een stukje geschiedenis

De Dom Verdan Loop is een initiatief van een groep Reutummers en is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met ruim 1.000 deelnemers. Met het initiatief voor de permanente bewegwijzering zijn de routes ook buiten het (hard)loopevenement te volgen en kunnen meer mensen genieten van de prachtige natuur en cultuur van Reutum en haar omgeving. De bewegwijzering van de hardlooproutes zijn op de vertrouwde paaltjes van het Wandelnetwerk te vinden. Loop ie met?

Wat vind je van de informatie op deze pagina?