navigatie overslaan
Nieuws

Investeringsslag recreatiepark Het Lageveld: nieuw sanitair en meer speeltoestellen

  • 2 minuten leestijd
  • 258 x bekeken

Het terrein rondom de recreatieplas Het Lageveld wordt de komende periode flink opgewaardeerd. Momenteel worden de sanitaire voorzieningen al vernieuwd en later dit jaar moet ook een plan voor meer spectaculaire speelvoorzieningen op tafel liggen.

In 2025 moet de klus van nieuwe speeltoestellen geklaard worden. Deze komen op de plek waar nu ook al voor kinderen de waterelementen te vinden zijn. Die blijven behouden. Pal naast die locatie verrijst nu ook een nieuw sanitair gebouw en die moet juni van dit jaar al gereed zijn. Er komen nieuwe toiletten en ook buitendouches, want die zijn er nu nog niet.

Voor hele gezin, hele jaar door

De reden waarom we met dit project aan de slag gaan is simpel. Er is de laatste jaren te weinig geïnvesteerd in Het Lageveld. Op dit moment zijn er op jaarbasis zo’n 156.000 bezoekers, maar dat is in hoofdzaak geconcentreerd in de zomermaanden. We zien als organisatie kansen om dit naar 200.000 bezoekers te trekken door over het gehele jaar meer te bieden. Niet alleen voor gezinnen uit de buurt, maar ook voor toeristen.

Wie kunnen dat beter dan kinderen zelf!

Met dit project willen we graag kinderen de kans geven om mee te denken en mee te beslissen over de inrichting van onze nieuwe speeltuin. De speeltuin is er straks immers voor hen! Daarom gaan we in de komende periode alle basisscholen in de omgeving van Wierden benaderen om zo basisschoolkinderen te betrekken bij dit nieuwe project. We hopen natuurlijk op een zo groot mogelijke bijdrage!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?